søndag 8. mars 2015

Gjesteblogger hos Covin.no!!


Jeg fikk en gøy henvendelse fra Covin.no om jeg hadde lyst å være gjesteblogger hos henne og det ville jeg jo selvfølgelig! Så utrolig gøy da! :)

Og siden hun selger blandt annet kaffe og te så falt valget mitt på en kaffekake. Bokstavelig talt!

Denne hadde jeg med i et familieselskap vi var i i dag, den ene niesen vår hadde bursdag og da tok jeg denne med. 
I og med jeg ikke tåler koffein så brukte jeg koffeinfri kaffe.
Og da kunne også barna spise kaken, noe de absolutt gjorde :)

Denne kaken trengs strengt talt ikke å bli dynket, men jeg dynket litt for å forsterke kaffesmaken.

Hvis man ønsker å gjøre en mer voksen versjon kan man bruke en sterk type kaffe.
Og hvis man ønsker å gjøre den enda mer voksen og barsk kan man bruke Konjakk eller en annen type likør til å dynke med. Nyyydelig! 

Oppskrift på karamellkaken:

2 egg
 3 dl sukker
5 ss hjemmelaget tykk karamell fudge (Se oppskrift HER )
4 dl hvetemel
2 ta ekte vaniljesukker
1,5 ts bakepulver
120 gram ekte smør
0,5 dl helmelk
1 dl kaffe

Fremgangsmåte:
* Sett komfyren på 180 grader.
* Pisk egg , vaniljesukker og sukker i 8 minutter til en luftig eggedosis.
* Smelt smør i en gryte og ha i melken. 
* Vend inn den tykke karamell fugden og bland alt godt.
* Helt forsiktig, i en tynn ståle, helles karamellblandingen over i eggedosisen og vend den forsiktig inn.
* Bland opp hvetemel og bakepulver og bland dette godt.
* Litt og litt vendes de to tørrvarene inn i røren. Forsiktig så lufta ikke slåes ut av røren.
* Jeg har brukt en bolle i stål på 20 cm som jeg smurte godt og så strødde i semulegryn i.
( Kaken kan også stekes i en liten langpanne i ca 30 minutt)
* Stekes ca 45 minutter midt i ovnen.



Oppskrift kaffekrem:

* 110 gram ekte smør
* 2 ts koffeinfritt kaffepulver
* 3 ss kokende vann
* 4 ss tykk karamell fudge
* 2 ts ekte vaniljesukker
* 350 gr melis

Fremgangsmåte: 
* Smelt smør og ha i den tykke karamell fudgen.
* Bland sammen vann og kaffepulveret og rør til det ikke er klumper. Ha det så i smørgryta.
* Tilsett vaniljen.
* Ha i litt og litt sikta melis. Det er bedre å ta litt om gangen enn å ende opp med å ha for mye melis i.
* Rør alt godt sammen til du føler fyllet  ha en fin tykk konsistens.
* Sett kremen til avkjøling mens du venter på at kakebunnen skal bli helt ferdig avkjølt, dynket og skjært opp.



Takk for titten og takk til Covin som ville ha meg som gjesteblogger!
Ta gjerne turen inn dit for å se på alle lekkerbiskene de har der inne :) De er også på insta!

Det var meg fra denne helgen!
Nå har jeg endelig fått til å lage nye innlegg, etter en lengre periode hvor jeg bare fikk feilmeldinger,
 så håper det blir ordnings på det nå :)

Ha en fantastisk uke alle sammen!!! 





1 kommentar:

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar fra deg :)