søndag 21. desember 2014

En ny sort i julebaksten, mmm!

I desember har vi hatt ufattelig mye sykdom her i huset, så våre vanlige sorter julekaker har det ikke blitt noe av, dessverre. Ikke annet enn pepperkakene.

Så her om dagen, etter alle var blitt friske, fant jeg ut jeg ville bake litt igjen og kom tilfeldigvis over et bilde av kanelpinner. 
Oppskriften virket enkel den så vi satt igjen, både ungene og meg.
Noen små endringer har jeg dog gjort.

Deig:
200 gr romtemperert smør
100 gr melis
300 gr mel
1 stk eggeplomme
1 ts vaniljeekstrakt

Pensling:
2 stk eggehviter
5 ss sukker
4 ss kanel ( jeg lagde dobbel oppskrift og bruke 1,5 refilpose kanel til sammen)

* Rør sammen smør og melis til det er hvit og luftig.
* Vend så inn mel, eggeplomme og vaniljen.
* Trill pølser som er fingertykke og kutt de i 6 cm lengde.
* Miks sammen kanel og sukker.
* Vend de i eggehviten og så rull de i sukker og kanelblandingen.
* Ha litt mellomrom mellom pinnene på stekebrettet.
* Stekes midt i ovnen i ca 10 minutt på 180 grader.

Mengden kanel kan justeres opp og ned alt ettersom hva din egen gane måtte foretrekke. Vi er glad i kanelsmaken så derfor økte jeg denne ganske mye i forhold til orginaloppskriften.
Første porsjon jeg lagde hadde jeg ikke i vanilje og jeg hadde heller ikke så mye kanel. Dette ble litt tamt syntes jeg og derfor lagde jeg noen endringer i porsjon nr. 2 :)

Superenkel oppskrift som selv de minste barna kan være med på! Så det er ekstra kjekt :)





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar fra deg :)